Психологична терапия

Приложна арт-терапия

03.01.2020 20:09

Арт-терапията е психотерапевтичен подход, който чрез рисуване, моделиране, музика или танц успешно може да помогне да бъдат изразени отвътре навън чувства и преживявания, които трудно могат да бъдат назовани с думи.

Арт-терапията е психотерапевтичен подход, който чрез рисуване, моделиране, музика или танц успешно може да помогне да бъдат изразени отвътре навън чувства и преживявания, които трудно могат да бъдат назовани с думи. В съвременния свят, където всичко тече много бързо, ние често губим усещането си за това къде сме тук и сега. Чрез различни рисувателни или моделиращи техники ще търсим и ще преоткриваме себе си. Не е необходимо да можем да рисуваме добре, тъй като арт-терапевтът не търси художника, а твореца във всеки един от нас. Чрез прекрасните песни, които ще изпеем и красивия и нежен танц, който ще сътворим, ще се заредим с огромна положителна енергия, която дълго занапред ще подържа духа ни здрав и бодър. В дългосрочен план ползите от арт-терапията са позитивната самооценка, по-добрите социални умения и по-добрата устойчивост на стреса от ежедневието ни.  

Приложната арт-терапия дава възможност на участниците да творят и интерпретират актуални теми от ежедневието, като личностно развитие, партньорски взаимоотношения и баланс между семейство и кариера.

WebShop System