Енергийна психология

Енергийната психология е удивително съчетание между източна медицина и западна психология. Осъществява връзката между ума, тялото и душата. Води се от принципа, че всичко е енергия.

Енергийната психология работи по-бързо от класическата психотерапия и по-ефективно от медикаментозната терапия, тъй като открива корена на проблема и го отстранява понякога в рамките само на две–три терапевтични сесии. Освен това често пъти се получава каскаден ефект, тоест с отстраняването на един проблем се "повличат" и изчистват още няколко. А при групова работа участниците в сесията имат взаимни ползи. Възможно е в една сесия да бъдат отстранени или емоционално неутрализирани няколко проблема.

Техниките на енергийната психология доказано могат да помогнат при стрес, фобии, депресии, панически разстройства, пристрастявания, обсесивно-компулсивни разстройства, остри или хронични състояния с психо-емоционален произход и много други.

Методите на енергийната психология внимателно и бързо освобождават системата тяло – ум от стресиращи събития и негативни възприятия, натрупали се с времето в нея. Именно тези събития са причина за негативния начин, по който човек вижда света и хората около себе си или са в основата на остарели прийоми за това как да преживява и регулира емоциите си и как да влиза в отношения с други хора.

Практикуващите енергийна психология комбинират когнитивни подходи, като фокусираното осъзнаване и присъствие в настоящето, въображаемата експозиция към травматичен спомен и замяна на когнитивните възприятия, едновременно със стимулирането на една или повече от човешките био-енергийни системи, каквито са меридианите (от акупунктурата), чакрите и биополетата.

Най-известните техники от енергийната психология са Техники за емоционална свобода (ТЕС) и Пренареждане на матрицата (ПМ).

 

 

Техниките за емоционална свобода са комбинация от съвременни методи за бързо и ефективно справяне с емоционални и физически травми, стреса в ежедневието, изкореняването на зловредни мисловни модели и убеждения.

Пренареждане на матрицата е техника от енергийната психология, която надгражда Техниките за емоционална свобода и ни позволява да намираме и да се освобождаваме от ограничаващи и негативни вярвания, както и да се справяме лесно и бързо с травматизиращи събития в живота ни. Тя комбинира връзката „тяло – ум“ с квантовата физика. Техниката има положителен ефект върху множество физически, психически и емоционални проблеми.

WebShop System